Singelfest och speed dating – så fungerar det

Singelfest - något för dig? ELITSINGLAR

Uteställen kommer relativt högt upp på listan var vi brukar träffa våra partners. För den som söker ett förhållande kan förväntan på utekvällen ofta sluta i besvikelse. För hur listar man ut vem som är singel i krogvimlet? Ännu svårare är det att veta om den attraktive personen du just vågat dig fram till verkligen söker efter ett seriöst förhållande.

Speciella events som singelfester och speed dating har skapats för den som vill mingla med andra singlar och i bästa fall träffa den sanna kärleken.

Vad är en singelfest?

En singelfest är ett tillfälle att under lättsamma former umgås med andra singlar. Den här typen av event anordnas oftast på nattklubbar och pubar. Arrangörerna brukar försöka få till en jämn fördelning mellan kvinnor och män. Ett koncept som importerats från den anglosaxiska världen är så kallade ”lock and key parties”. Alla kvinnor på festen får ett lås i ett snöre runt halsen och alla män får varsin nyckel. Sedan gäller det att hitta det lås och den nyckel som passar ihop. Fördelarna med en singelfest är att alla på festen är där för att lära känna andra singlar. Det är inte frågan om någon matchmaking utan en singelfest kanske i första hand kan ses som ett roligt tillfälle att träffa nya bekantskaper.

LÄS ÄVEN: FINN KÄRLEKEN PÅ NÄTET

Hur fungerar speed dating?

Speed datingingen uppfanns i slutet av 90-talet. Precis som namnet antyder är det en datingform som går snabbt! Målet är att alla deltagare under en relativt begränsad tid ska dejta så många som möjligt. Alla deltagare paras ihop två och två vid varsitt bord och försöker på kort tid (ungfär 3-8 minuter) lära känna varandra. När en signal ljuder är det dags att byta bord och dejta personen vid bordet brevid. Deltagarna brukar få skriva ner om det klickade med någon eller några andra under datingen. I slutet av eventet brukar arrangörerna ge kontaktuppgifter till de par där båda parter angett att det klickat. Numera är varianterna på det här konceptet många. En variant som ännu inte verkar importerats till den svenska marknaden är ”tyst snabb dating”. Ja du läste rätt, vid den här typen av speed dating är målet att tyst titta din date i ögonen eller konversera med mimer. Perfekt för den som annars får tunghäfta eller lite småläskigt att stirra en obekant i ögonen? Smaken är som bekant individuell…

Konsten att hitta ett seriöst förhållande

Singelevent och speed dating kan vara ett roligt sätt att komma ut och träffa andra på. De blir dock lätt konstlade och besvärlige för den blyge. Forskare i Tyskland som studerat den här formen av dating kom fram till att blyga individer automatiskt avskrevs som mindre attraktiva. Dessutom ansågs de män som uppgav för forskarteamet att de sökte tillfälliga förhållanden som mest attraktiva av de kvinnor som sökte seriösa förhållanden…

Matlagningskurser for singlar, singelresor och andra aktiviteter baserade på gemensamma intressen är trevliga alternativ. De kan dock vara svåra att hinna med för den som har en stressig vardag. Kanske kan den här typen av event ses som ett komplement till nätdejting? Idag är dejtingsidor det vanligaste sättet att träffa en partner på. Vi på ELITSINGLAR är övertygade om att vetenskaplig matchmaking är den mest effektiva metoden för dig som söker ett seriöst förhållande. Varför inte registrera dig hos oss och låta oss hjälpa dig att hitta verkligt kompatibla singlar?

Sources:

http://www.dn.se/pa-stan/mer-pa-stan/har-traffar-vi-var-partner/
https://www.psychologie.hu-berlin.de/de/prof/per/pdf/2011/SpeedDating2011

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion