Sommarkärlek – varför just nu är tiden för din sommarromans!

Sommarkärlek med ELITSINGLAR

Den svenska sommaren är äntligen här med den efterlängtade solen, salta vågor och fantastiska dejtmöjligheter och allt härligt som sommaren innebär. Vi har listat fem till hur sommarlivet kan hjälpa dig finna kärleken snabbare.

1. Soliga dagar leder till optimism

Det är ingen hemlighet att bra väder kan påverka människor humör. Det är även ingen tillfällighet att någon på bra humor ofta refereras till som ”en solstråle” – många människor korrealerar vamrare väder med en känsla av hopp och optimism. Solsken kan hjäloa med att skapa lyckliga känslor vilket är bra nyheter för de som söker en sommarromans: glädje är en egenskap som attraherar kvalitet. Detta beror på att merparten av singlar föredrar att dejta någon som är glad och positiv.

LÄS ÄVEN – SINGELRESOR

2. Varmt väder har ett positivt inflytande på hälsan

Vädret kan även det ha en direkt effekt på din hälsa. ’Vinterdepression’ har blivit ett allt vanligare uttryck och den svenska vinterns kyla och längd hjälper knappast till. Det kan även hjälpa till att höja Vitamin D och serotonin nivåerna – två saker som är nödvändiga för en god hälsa. Dessa hälsoförhöjare är en bonus för de som dejtar; hälsosamma människor ses ofta som mer attraktiva.

3. Solsken gör oss flirtiga och höjer oddsen för en sommarkärlek

Ökad lycka och bättre hälsa är inte de enda fördelarna som sommarväder kan bidra till. Det gör även människor mer öppna och mottagliga för flirtande. I en studie gjord 2013 så avslöjas det att 22,4 % av kvinnor var beredda att ge ut sitt nummer om en man flirtade med dem på sen solig dag. När molnen dragit in dock så gick siffrorna ner till bara 13,9 %. Med andra ord, ta dig tiden att förbättra din flirting teknik nu; så fort solen skiner fram höjs automatiskt dina odds för framgång!

4. Generositet kan länkas till varmare temperaturer

Studier har visat att samtidigt som temperaturen höjs så tenderar människor att bli mer givmilda och öppna i allmänhet. Detta är bra nyheter för den som söker en sommarromans och vill ta det första steget till en kärleksrelation: sommaren är inte enbart den tid folk känner sig extra glada, hälsosamma och attraktiva, din potentiella partner känner sig även somrig, flirtig och mer trolig till att säga ja!

5. Romantiska dejtidéer för sommaren är oändliga

När du väl säkrat din dejt så börjar det roliga. Dejting i sommar Sverige kan vara fantastiskt: de långa, ljusa nätterna som aldrig verkar ta slut och romantiska miljöer i hela landet. Detta är den ultimata årstiden att dejta med en twist, nedtonat och avslappnat men ändå romantiskt. En utomhusbio, en picknick i det gröna eller en strandpromenad – det behöver inte vara komplicerat för att bli storslaget på sommaren. Se solen gå ned över vattnet eller njut av drinkar utomhus med din sommar kärlek. Ta er tid att prata och lära känna varandra och njut av din sommarromans i fulla drag!

Sources:

The Effects of Weather on Daily Mood: A Multilevel Approach. Study done on behalf of the American Psychological Institute, 2008.
The Reasons Why Happiness Is The Most Attractive Quality. Paul Hudson, 2013.
Benefits of Sunlight: A Bright Spot for Human Health. M Nathaniel Mead, 2008.
Feeling flirty? Wait for the sun to shine. Taylor & Francis, 2013.
Weather, mood, and helping behaviour: Quasi experiments with the sunshine Samaritan. Michael R. Cunningham, writing in the Journal of Personality and Social Psychology, 1979. psycnet.apa.org/psycinfo/

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz