Vänligen markera ditt val
  • Jag är:
Minst 6 tecken varav 1 siffra
54% kvinnor 46% män
%
54% kvinnor 46% män
Lika många män som kvinnor är medlemmar på ELITSINGLAR
Nya medlemmar
10 000+
Nya medlemmar
Tusentals nya singlar upptäcker ELITSINGLAR varje vecka
Akademiker
68%
Akademiker
Majoriteten av våra Premiummedlemmar har universitetsutbildning

Konsten att hitta en partner

Allt fler träffar sin partner via internet numera. Detta beror på att det helt enkelt har blivit ett av de mest effektiva sätten att hitta kärleken på där alla har chansen att komma i kontakt med härliga singlar var man än befinner sig.
Hitta din partner med ElitSinglar

Det moderna samhället och teknologin har ändrat villkoren på singlarnas spelplan. Allt fler vänder sig till internet i jakten på den rätte eller den rätta. Idag är det lika naturligt att ta hjälp att hitta kärleken som det är att självklart att man söker hjälp på sjukhuset om man gjort illa sig.

Vi tittar närmare på vad färsk statistik och forskning visar i ämnet...!

Vi träffas allt oftare via nätet

Internet har de senaste åren seglat upp som det vanligaste stället att träffa en livskamrat på. I en statistiskt säkerställd undersökning från 2013 visade det sig att 60 procent av svenskarna var positiva till att använda nätdejting som ett verktyg för att hitta en partner. Ju längre ner i åldersgrupperna man frågade desto fler hade använt nätet för att träffa någon. I åldersgruppen 21-35 åringar hade till exempel hela 40 procent använt sig av nätet för att hitta en partner. En god nyhet för alla nätdejtande svenskar är att forskare vid universitetet i Chicago har visat att förhållanden som startat via nätet är lyckligare och håller längre.

Lika barn leka bäst?

Forskning visar att vi tenderar att välja en partner som har liknande värderingar, utbildningsnivå och bakgrund som oss själva. Siffror från Statistiska centralbyrån visar att svenska par i stor utsträckning har liknande yrken. Förutom via internet och via vänner har det visat sig att arbetsplatsen ett vanligt ställe att träffas på. Allra vanligast är det att läkare att ingå i ett parförhållande med en annan läkare. Även yrkesgrupper som poliser, jurister och tandläkare väljer ofta en partner som arbetar inom samma yrke. Många välutbildade singlar är fullt upptagna med karriären och arbetsplatsen är det ställe vi tillbringar mest vaken tid på. Däremot är det inte helt okomplicerat att dejta en kollega. Skvaller, avundsjuka och uppkomna jävsituationer kan snabbt få romansen på arbetsplatsen att ebba ut.

Att hitta en partner med matchmaking

Att på egen hand söka efter en partner som motsvarar ens förhoppningar och förväntningar kan kännas både stressande och omöjligt. Varför inte låta någon annan göra jobbet åt dig? Vi på ElitSinglars är övertygade om att rätt utformad matchmaking ökar chanserna att inleda ett seriöst förhållande avsevärt. Vår metod bygger på Five Factor-modellen och analyserar din personlighet, samspel med andra och vad du letar efter i ett förhållande. Vi föreslår dessutom endast andra singlar som liksom du aktivt söker efter ett seriöst förhållande inom det geografiskt avgränsade område som du själv bestämt. Vi hjälper dig helt enkelt att hitta kompatibla singlar så du får tid över att dejta i lugn och ro.

Tips:

Hitta likasinnad partner via ElitSinglar
Hitta likasinnade

Om du söker en likasinnad partner så är ElitSinglar rätt val. Bland våra premiummedlemmar har 71 % en akademisk utbildning. Här träffar du andra som singlar som söker seriösa och långvariga förhållanden.

Hitta din nästa partner med ElitSinglar
Efter den första dejten

Att ta kontakt med någon och gå på en första dejt är ett stort och ibland omvälvande upplevelse. Men vad händer sedan: Hur vet man om dejten var lyckad och när är det egentligen ok att höra av sig igen?

Hitta kärleken säkert med ElitSinglar
Vi har erfarenhet av lyckad matchmaking

ElitSinglar har hjälpt svenska singlar sedan 2013. Med över 13 miljoner medlemmar är vårt moderföretag, Spark Networks Services GmbH, ett av Europas ledande företag med lång erfarenhet inom matchmaking. Vi sätter alltid din säkerhet och integritet i fokus så att du tryggt kan fokusera på att dejta!