Array

Vikten av ärlighet online och offline | ElitSinglar

Ärlighet varar längst

Vikten av ärlighet i ett förhållande - ELITSINGLAR

Denna klyscha är värd att tas bokstavligt! För när det kommer till dating och kärlek kan ärlighet från början verkligen gynna ett förhållande. Detta gäller både konkreta saker men även hur man framställer sig själv som person. I en omvänd situation så är chanserna även stora att ett förhållande inte fungerar i längden om man ljuger för varandra eller döljer viktiga sidor av sig själv.

Ärlighet i dejtingprofilen

Att vara ärlig i sin dejtingprofil är att göra sig själv en stor tjänst i slutändan. Om man inte svarar ärligt på frågorna i personlighetstestet, utan istället överdriver eller utger sig för att vara någon annan är man egentligen är så fungerar inte vår matchmaking som den skall. Det kan isåfall hända att du blir matchad med personer som inte passar dig, utan till den person som du framställs som. Därför finns det all anledning att vara totalt uppriktig med sig själv när man fyller i testet. ELITSINGLARS vetenskapligt baserade test är utformat för ultimat matchmaking, så lita på att vi kommer göra jobbet åt dig. Du ökar chanserna för sann kärlek ju sannare du är mot dig själv.

En annan konsekvens av att vara oärlig online kan vara att potentiella partners blir avskräckta när de inser att du inte var ärlig med din profil. Om du till exempel använder en gammal profilbild och ser helt annorlunda ut än vad du gör idag så kommer din dejt känna sig lurad. Problemet är när man lovar något som man sedan inte infriar, om det första intrycket av dig är att du inte är ärlig kan det ge relationen en dålig start. Så tänk dig för noggrant när du fyller i din profil och ditt test.

LÄS ÄVEN: SÅ BYGGER DU UPP ETT KROSSAT FÖRTROENDE

Att vara sig själv är inte alltid det enklaste – men viktigt!

Även i det ”vanliga livet” offline varar ärlighet längst. Vi har alla lärt i barndomen att ”Man skall inte ljuga!” och de flesta är medvetna om att man inte kommer så långt i livet genom att ljuga eller bedra. Men man kan också vara oärlig på ett omedvetet och subtilt sätt: vissa människor verkar så säkra och avslappnade, och det kan verka mycket attraktivt för andra på grund av intrycket de förmedlar. Men ibland är bara en fasad för att dölja osäkerhet. För den som förälskade sig i den till synes självsäkra personen som verkligen är osäker och rädd, så kan denna upptäckt vara en stor besvikelse. Det är lättare att acceptera svaghet när det inte är kamouflerad, och visas med ödmjukhet. Det lönar sig därför att alltid vara sig själv och vara sårbar när det kommer till kärlek. Är du ärlig mot dig själv och andra, och kan erkänna att du är den du är, kommer andra acceptera och älska dig som du är.

Ärlighet på en dejt

När du träffar en bekant från nätet för första gången är det också lämpligt att vara ärlig. Speciellt om du är genuint intresserad av din dejt. Det finns ett antal misstag du kan göra på den första dejten, och ett av dem är att säga något som inte överensstämmer med vad som sagts online innan. Om ni träffas igen så kommer förmodligen kommer hen att bli besviken och förvirrad. Varför inte säga sanningen? Har du något att dölja? Vill du inte ha en uppriktig relation? Det kan faktiskt skrämma bort din dejt, även om det bara var små detaljer du ljög om.

För att hitta tonen och se om ni har bra kemi är det viktigt att du verkligen är dig själv. Tillämpa samma strategi för dejten som du gör för din profil: presentera alltid dig själv som du verkligen är, så du ger din dejt chansen att bli kär i dig och inte den du försöker vara!

Ärlighet i relationer

Har du haft turen nog att blivit kär och byggt upp en bra relation med ärliga känslor så gäller fortfarande ordspråket ”ärlighet varar längst.” De flesta tycker att det är viktigt att ens partner delar sin oro med dem. Att prata om problematiska ämnen innebär också att våga ta upp svåra frågor och ämnen. Vissa är rädda för att kritisera din partner, och försöka undvika gräl – men det är viktigt att påpeka problem och prata om dem med din partner! Det är bättre att vara ärlig och möjligen något sårande där och då, för att förhindra mer allvarliga problem med din partner på lång sikt.

Många anser att oärlighet i ett förhållande är samma som otrohet och kan för vissa vara anledning nog att avsluta en relation. Det lönar sig därför verkligen att vara ärlig från början och genom hela förhållandet om man önskar en stabil, långvarig och lycklig relation.

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz