8 tecken på att det är dags att göra slut

Dags att göra slut? ELITSINGLARS tips

Känner du att det är dags att avsluta ett kapitel och påbörja ett nytt? Oavsett om du är den som dumpar eller den som blir dumpad så är det aldrig en angenäm upplevelse att avsluta en relation. Om du är osäker på din sak kan det vara bra att begrunda tecknen på att det är dags att göra slut nedan först.

Du är inte längre en prioritet

När din partner inte längre tar sig tiden eller visar ett behov av att spendera tid med dig är det ett tecken på att relationen kan vara på väg att lida mot sitt slut.

Personen frågar inte om din dag

Din partner är inte längre nyfiken på hur din dag har varit och har slutat ställa frågor. Hen lägger inte längre märke till små hintar du ger eller kommer inte ihåg betydelsefulla dagar i ert förhållande.

LÄS ÄVEN – TECKEN PÅ OTROHET

Ni dejtar inte längre

Era romantiska dejtkvällar på trevliga restauranger och biografer är helt utbytta mot chipskvällar framför TV:n och tidiga kvällar. Om du inte längre kommer ihåg när ni gjorde något speciellt eller gick ut tillsammans så kan det vara ett tecken på att det är dags att göra slut.

Ni tar varandra för givna

Denna punkt hänger ihop med den ovan, din partner ska vara den mest speciella, uppskattade människan i ditt liv inte någon som du bara tar för givet och suckar högt åt. Om du helt tappat motivationen

Tanken på en framtid tillsammans känns mest jobbig

Istället för att känna dig exalterad och tacksam känns det mest som att luften gått ur dig och allt känns övermäktigt när du tänker på att du och din partner ska spendera resten av era liv tillsammans.

Ni bråkar mycket

Att bråka då och då är bara hälsosamt och helt normalt. Men när bråken och gnabbet börjar ta över er vardag och du ständigt känner dig småirriterad på din partner så bådar det inte gott. Ibland går problemen såklart att lösa eller är helt enkelt temporära – det viktigaste är att prata med din partner och vara ärliga i er relation.

Tecken på att göra slut: din magkänsla

Hjärtat är smartare än hjärnan ibland. Ofta när ett förhållande håller på att ta slut så vet man redan, men är i förnekelse. Om din magkänsla säger att något är fel, följ den!

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz