Funderar du på en dejtkväll framför TV:n? Se upp med vilken serie du väljer!

TV-serier och dejting med ELITSINGLAR

Nu till hösten drar TV-serierna igång på riktigt igen. Men kan att bänka sig framför skärmen faktiskt påverka kärleksliv..? Vår senaste undersökning på 289 svenska singlar avslöjar fascinerande fakta i ämnet.

Så, vilka serier kan hjälpa ditt kärleksliv? Bron knep första platsen med 34 % av singlar som ansåg att den är serien man bör ha koll på. Sherlock hamnade på andra plats när det kom till vilken serie som anses mest attraktiv att vara ett fan av (27 %). Trots att det inte precis är en romantisk serie så knep Homeland tredje platsen (26 %).

Dock har vi dåliga nyheter för The Walking Dead fans med 31 % av deltagarna som ansåg att det var den serie som var minst attraktiv att tycka om. Den följdes av Mr Robot med 18 % av de svarande som ansåg att titta på den serien som oattraktivt. Den tredje mest avtändande serien var Hannibal (ett nej för 17 % av singlar)

LÄS ÄVEN – ROMANTISKA KOMEDIER ÄR SINGLARNAS FAVORIT

TV & dejting ELITSINGLAR

TV dejt – topp eller flopp?

Vad anser svenska singlar egentligen om dem som tycker om att mysa i soffan under en dejtkäll? Vid frågan om att titta på en TV-serie hemma tillsammans var en bra idé för en dejt så ansåg 52 % av män att det var det, jämfört med bara 28 % av kvinnorna. 31 % anser TV-serier vara ett bra konversationsämne under en första dejt och hela 40 % anser att ha samma smak i TV-serier gör en ens dejt mer attraktiv!

Netflix och chill – kändisversionen

Huvudsaken är ju dock inte vad man ser utan vem men ser det med! Vi frågade därför de svenska singlarna vilken samtida TV-karaktär de helst skulle mysa med framför skärmen och vi kan avslöja att män valde Sofia Vergara (som spelar Gloria i Modern Family). Kvinnorna å andra sidan valde Kevin Spacey som spelar Frank Underwood i House of Cards som mannen de helst skulle spendera en myskväll med.

TV-serier – ett bra samtalsämne?

ELITSINGLARS egna relationsexpert Charlotte Sander har följande att säga om resultaten; ”Det är ett alldeles utmärkt samtalsämne att prata filmer och som kan få igång samtalet och ta det till djupare diskussioner med tiden. Det kan vara ett sätt att lära känna varandra och våga öppna upp för det är ju genom att tala om vad du tycker om och inte tycker om som du visar vem du är, om du vågar stå för det du tycker (filmval till exempel), om du kritiserar den andres val och så vidare.”
Hon lägger även till: ”Man får ju även ett hum om vad personen är för typ med filmval, romantiker, äventyrare etcetera.”

Lista sina favorit TV-serier eller ej i din profil?

Det visade sig även i undersökningen att 39 % av singlarna tyckte att det är en god idé att lista sin favorit TV-serie i sin online dating profil för att det ”kommer hjälpa att finna någon som man har liknande intressen med. Charlotte säger; ”Vad det gäller att lista ens filmsmak i dejtingprofilen så ställer jag mig dock lite tveksam eftersom jag gärna uppmanar människor att våga tänka utanför boxen och med det våga träffa någon som får en att utvecklas genom att testa på nya och till en början främmande saker – och då kan väl en ny filmserie vara ett alldeles utmärkt förslag! Man kan ju så klart skriva att man är öppen för nya filmförslag!”

Om författaren: Lisa Davidsson Weiertz

Lisa Davidsson Weiertz är redaktör hos ELITSINGLAR

Läs mer artiklar skrivna av Lisa Davidsson Weiertz