Jag är:
Vänligen ange ditt kön.
Ange en giltig emailadress.
Ange ett giltigt lösenord.
« Gå tillbaka till föregående sida
Hitta kärleken med ELITSINGLAR
%
54% kvinnor 46% män

Lika många män som kvinnor är medlemmar på ELITSINGLAR

10 000+
Nya medlemmar

Tusentals nya singlar upptäcker ELITSINGLAR varje vecka

68%
Akademiker

Majoriteten av våra Premiummedlemmar har universitetsutbildning

Att våga hitta kärleken

Hitta kärleken med ELITSINGLAR

Det ligger i människans natur att söka närhet. Vi är sociala varelser och de flesta av oss vill leva i ett lyckligt och livslångt förhållande. För den som blivit bränd eller haft svårt att hitta rätt i kärleksdjungeln kan det dock kännas oöverkomligt och svårt att våga lite på någon igen. Nedan ger vi några handfasta tips riktade till dig som vill våga finna kärleken (igen).

Att hitta kärleken kan kännas som en gigantiskt och överväldigande tanke när man befinner sig mitt i singellivet. Hur, när och var ska man egentligen träffa en ny, fantastisk person som man matchar med? Den bästa utgångspunkten för att hitta kärleken är såklart en själv. Men vilka faktiska steg kan man ta för att påskynda kärleken?

Vi tipsar om hur du kan bygga upp din självkänsla igen, hur du slutar älta det förgångna och om varför du borde sluta jämföra dig själv med andra för ett lyckligare liv.

Att bygga upp självkänslan

Många som haft en tidigare relation ställer sig ofta frågan när man ska våga dejta igen. Givetvis har du endast själv svaret på den frågan. Ofta är det dock tätt sammanlänkat med hur ditt tidigare förhållande tog slut. Om det var du som tog steget så är du förmodligen snabbare redo att öppna ditt hjärta för en ny partner än om du fortfarande är känslomässigt fast i det gamla förhållandet. Gemensamt för oss alla är dock att ett gott självförtroende underlättar för att våga hitta kärleken. Litteraturen och internet är full med tips på hur du kan förbättra din självkänsla. Tre utgångspunkter kan vara att:

1. Sluta jämföra dig med andra – Hitta istället inspiration hos andra och bli boostad av dina egna framsteg.

2. Var snäll mot dig själv – Var inte för hård mot dig själv. Tänk på dig själv om en vän och acceptera dina egna brister och tillkortakommanden som du accepterar en nära väns.

3. Älta inte! – Det är inte lätt, men försök att leva i nuet. Förlåt dig själv och njut av att leva här och nu.

Fokusera på din inställningen till kärlek

Det är lätt att fokusera på vad man själv förväntar sig av en partner och vill ha ut av ett förhållande. Men vad har du själv att erbjuda? Nu talar vi inte om pengar eller det yttre utan om din inställning till att finna kärleken. Det kan löna sig att tänka över de egna förväntningarna och fundera på vad som inte fungerat i tidigare förhållanden och dater. Att ha höga förväntningar och en klar bild av en lämplig partner är fullt naturligt. Alltför hårda kriterier kan dock leda till att vi ser förbi en opolerad pärla. När ett möte känns bra men inte 100% rätt kan det visa sig vara ett riktigt smart drag att ge din date en andra chans.

Öka möjligheterna att hitta kärleken

Inom forskning relaterad till mindfullness och självtillit har man kommit fram till att det går att öka de egna chanserna att bli förälskad. Mindfullness ökar aktiviteten i de delar av hjärnan som är knutna till positiva känslor och empati. Att sitta hemma och meditera kanske gör dig mer öppen för att hitta kärleken, men leder dessvärre inte till att du turligt nog trillar över en perfekt partner. Ett sätt att maximera chanserna att hitta ett seriöst förhållande är att ta hjälp. Läs mer om ELITSINGLARs väl beprövade och vetenskapligt utarbetade metod. Vi har hjälpt par från hela Europa att finna varandra, varför inte låta oss hjälpa dig att våga hitta kärleken?

Sources:

https://www.psychologytoday.com/blog/in-the-name-love/201403/why-we-all-need-belong-someone
https://www.psychologytoday.com/blog/the-mindful-self-express/201311/10-research-based-truths-about-people-in-love

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion