Är hon intresserad? – Lär dig tyda tecknen

Är hon intresserad? ELITSINGLAR

Ni går på date och du tycker att allt kändes bra. Men hur kan du veta om hon delade den känslan, gillar hon dig eller var hon bara artig? Kroppsspråket kan ge dig säkra ledtrådar. Här har vi listat tecknen som hjälper dig att avslöja hennes känslor för dig.

Är hon intresserad? – Kroppen talar sitt tydliga språk

Man brukar dela in kroppsspråket i fem olika delar: kroppshållning, gester, mimik, kroppslig närhet och intimsfär. En del kroppsspråk är medvetet, som när vi vinkar eller pekar på något. Mycket av vårt kroppsspråk är omedvetet och avslöjar ibland bra mycket mer om oss än vad vi själva vet och vill. När det kommer till dating och relationer kan vi skilja på signaler som tyder på attraktion och signaler som vittnar om motsatsen. Experterna brukar hävda att om vi fångar upp flera positiva signaler så ligger det attraktion i luften. ELITSINGLAR har sammanställt en lista med tecken som ger ett positivt svar på frågan: Är hon intresserad?

1. Hon söker närhet om hon gillar dig

Sökande av närhet är ett lättupptäckt tecken som väl de flesta är väl medvetna om. Att hon stryker dig lätt över ryggen eller lägger handen på ditt ben är tecken som knappast går att misstolka. Vi är dock fysiska i olika grad. Vissa av skulle aldrig komma på tanken att utföra en sådan intim gest på en person som vi håller på att lära känna och absolut inte på en första date. Mindre tydliga tecken som är mycket möjliga att hon signalerar tidigt i er bekantskap är en öppen och framåtlutande position utan armar eller ben i kors. Läs mer om flirting här!

2. Hon rodnar och rättar till sina kläder

Om hon rodnar, är hon intresserad? Rodnad betyder inte med automatik att kärleksguden Amor står och knackar på dörren det kan ju faktiskt vara så att hon är stressad. Men rodnad ihop med andra tecken som att hon pillar på sina kläder eller smycken kan vara en klar ledtråd att dejten är på väg i rätt riktning. Det hävdas även att en kvinnas handväska ger ledtrådar om hur hon känner. Om hon håller handväskan krampaktigt framför sig som ett skydd är det ett dåligt tecken, om hon däremot låter den hänga löst på sidan, eller ännu bättre, lägger ifrån sig väskan helt är hon öppen för konversation och interaktion.

3. Titta på axlarna och huvudets position

Att rycka på axlarna kallar biologister för ”cute response”. Det är en gest som vi gör när vi konfronterar något gulligt, som en söt hundvalp. Det är också ett tecken på att hon finner dig attraktiv. Ett annat tecken är att hon lägger huvudet på sned. En tillgjord och avväpnande gest som ger en klar ledtråd om att det ligger intresse i luften.

4. Glöm inte fötterna!

Att stirra på någons fötter må vara tveksamt under en lyckad date men kan vara en viktig faktor när du ställer dig själv frågan: ”gillar hon mig eller inte?”. Faktum är att en snabb blick på hennes fötter kan ge dig en ledtråd om hur hon känner för dig. Ofta pekar nämligen våra fötter mot den som vi är intresserade av. Att flytta fram en fot kan ses som ett sätt att försöka minska avståndet mellan er. Att peka med en fot eller båda fötterna är också ett sätt att visa i vilken riktning man egentligen vill gå. Om ni står i en grupp och hennes for pekar mot just dig kan detta alltså vara en positiv signal på att även om hon talar med andra så är det dig hon tänker på.

Vi hoppas ha rett ut några av frågetecknen kring kroppen språk och attraktion. Registrera dig hos ELITSINGLAR, låt oss hjälpa dig att hitta en seriös date.

Sources:

https://www.psychologytoday.com/blog/the-attraction-doctor/201110/reading-basic-body-language-dating-and-persuasion-success
http://www.scienceofpeople.com/2013/07/body-language-of-attraction
http://www.psychmechanics.com/2015/06/body-language-truth-of-pointing-foot.html

Om författaren: ElitSinglars redaktion

Läs mer artiklar skrivna av ElitSinglars redaktion